Rekenhof wil reorganisatie van vervoer Waalse schoolkinderen

Het Rekenhof pleit in haar jongste rapport voor een reorganisatie van de sector die verantwoordelijk is voor het vervoer naar school van kinderen in Wallonië. Dat schrijft La Dernière Heure maandag.

Belga

Volgens het Rekenhof is er nood aan "een verbetering van de stopplaatsen, een betere samenwerking met de scholen, een beter beheer van de begeleiders en de totstandbrenging van doorzichtige cartografische hulpmiddelen".

Door de vastgestelde verhoging van de kosten tussen de periode 2002 en 2005 is er volgens het Rekenhof een mogelijk risico op een extra financiële tussenkomst van het Waalse gewest.

Het Rekenhof boog zich ook over de dossiers van de Waalse vliegvelden. "Vanaf het ontstaan heeft de luchthaven van Cerfontaine heeft een reeks van moeilijkheden en belangrijke infrastructuurkosten gekend", aldus het Rekenhof.

In het rapport over de Waalse regering maakt het Rekenhof zich ongerust over het feit dat "het proces van wegwerking van de achterstand in rekeningen en verantwoording enkele maanden vertraging heeft opgelopen".