“Wij zijn dolblij met een Essenaar op dat podium”

Het gemeentebestuur van Essen besliste zondag al meteen veldrijder Tom Meeusen in de bloemen te zetten, een paar uur slechts na zijn overwinning bij de beloften op het Belgisch Kampioenschap in Hofstade. Vanavond komt ook streekgenoot Stef Boden aan de beurt. Die won bij de juniores en wordt gehuldigd in Kalmthout.

“Tof dat ze al een verrasingsfeestje voor mij organiseren,” glundert Tom Meeusen. “Ik ben vooral blij dat ik nu de verhalen over mijn mindere stressbestendigheid naast me neer kan leggen. Daar werd de laatste tijd aan getwijfeld door buitenstaanders. Na de cross ben ik naar café de Meeuw gereden, waar we een feestje hebben gebouwd om mijn supporters te bedanken. Want tijdens zo'n kampioenschap is het tof om door bekenden je naam te horen scanderen. Nadien zijn wij, 't is te zeggen vooral mijn maten, de vaten op het gemeentehuis gaan leegdrinken.”

“Geweldig was het toen Tom als eerste over de meet kwam”, vertelt supporter Dennis Van den Bulck. “We waren allemaal in Hofstade, in de hoop dat hij zich zou bewijzen. Het doet je iets wanneer iemand uit je vriendenkring wint op zo 'n niveau. Pure euforie!” Burgemeester Gaston Van Tichelt (CD&V): “De overwinningssfeer van vandaag zal niet meer te evenaren zijn. Vandaar vond ik dat we nu moesten vieren. Ik ben blij met een Essenaar op dat podium.”

Collega-burgemeester Lukas Jacobs mag vanavond ook een veldrijder ontvangen. Stef Boden werd kampioen bij de junioren. Hij maakte zijn favorietenrol waar en reed van start tot finish aan de leiding. Om 20u wordt de kampioen gehuldigd. Alle supporters en sympathisanten zijn welkom in het gemeentehuis aan het Kerkeneind.

Stijn DE KONING, Kris PEETERS

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio