Pannenkoekenkraam crasht

De eerste werkdag van Riet Van Dam als pannenkoekenbakster op de Vogelmarkt eindigde met een gekanteld kraam in de Craeybeckxtunnel. Zondag nam Riet na 15 jaar het zaakje over van haar moeder. “Mijn deeg was onderweg al uitgelopen. De dag was dus al slecht begonnen.”

Iets na 14u ging de aanhangwagen achter de jeep van Riet (24) aan het slingeren. “Ik probeerde mijn stuur nog recht te trekken, maar stevende recht op de muur van de tunnel af”, vertelt ze. Het kraam schoot los en crashte op zijn kant in de tunnel. Riet en de vriendin die naast haar zat, bleven ongedeerd. “Het is een wonder dat ik geen andere voertuigen heb meegenomen. Die moeten gezien hebben dat de hele boel begon te slingeren.”

Niet alleen is het pannenkoekenkraam na Riets allereerste dag als bakster volledig vernield, de verzekering komt ook niet tussen in de herstellingskosten. “Er is geen derde partij bij het ongeval betrokken. Ik moet dus alles zelf ophoesten. En echt alles is vernield. De bakijzers zijn door de klap overal tegen gevlogen.”

Ondanks haar driedubbele pechdag kan Riet er nog mee lachen.”Ik weet nu tenminste waarvoor ik gewerkt heb. Tijdens de week sta ik in de horeca. De volgende weken zal het extra shiften kloppen worden.”

De goedlachse Mechelse is dus niet van plan zich door haar tegenslag te laten saboteren. “Raakt het kraam tegen volgende week niet hersteld, dan is er nog altijd een tafel en een paraplu als noodoplossing. Volgende week trek ik zonder twijfel weer naar de Vogelmarkt.”

Riet wil het hard labeur van haar moeder verderzetten. ”Na vijftien jaar heb ik het kraam net overgenomen. Tijdens de heenrit was mijn deeg al volledig uitgelopen. Ik zei aan de telefoon nog tegen m'n moeder dat we alles zouden moeten poetsen. Dat is nu niet meer nodig.”

Saskia CASTELYNS

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio