Grootse streekbieren in kleine glaasjes

De organisatoren van de nieuwe Nijlense bierbeurs willen de bezoekers aanstaand weekend een smakelijke en leerrijke bieravond bezorgen. Volgend weekend zet NOT vzw de lippen aan de Gulle Bierdagen. Ze hopen op een massa volk.

De organisatoren zijn de Nijlenaars van NOT vzw (Nijlen OnbegrensT), die de plaatselijke dorpsgemeenschappen dichter bij mekaar wil brengen. Het idee om een bierbeurs uit de grond te stampen rijpt al langer in hun hoofden. ”Er zijn wel wat liefhebbers bij onze vereniging. Eerst was het de bedoeling om een grote tent op het Kerkplein in Nijlen te zetten, maar dat bleek niet haalbaar. We hebben dan een goede locatie gevonden in de parochiezaal van deelgemeente Bevel”, legt een van

de initiatiefnemers Jan Verbraecken uit.

Meer dan twintig brouwerijen stellen er hun schuimende godendranken voor. De meeste brouwers zullen ook echt aanwezig zijn. In totaal hebben ze een honderdtal biertjes bij, die ze presenteren aan mooi ingerichte standjes. ”We trachten minder bekende streekbieren in de schijnwerpers te zetten. Zij kunnen niet terugvallen op grote reclamecampagnes zoals de grote namen”, aldus Jan verbraecken.

”Geen veldslag”

Allemaal proeven zal niet lukken, maar je hoeft geen heel biertje uit de drinken om naar het volgende te kunnen overgaan. ”We schenken al onze bieren in glaasjes van vijftien centiliter. Zo kunnen de bezoekers er veel meer degusteren dan wanneer ze altijd grote kelken moeten ledigen. We willen er geen veldslag van maken die niet te overleven is”, knipoogt Verbraecken.

Guy Nelissen van NOT hoopt dat de kaap van de duizend bezoekers gerond wordt. ”We pakken het provinciaal aan en hebben in de hele provincie reclame gemaakt. Hopelijk werpt dat vruchten af. Bezoekers kunnen met een gratis pendelbus van en naar het station van Nijlen worden gereden, zodat alles veilig kan verlopen”, geeft Nelissen aan.

Zaterdag is de zaal open van 14 tot 22u. Zondag van 10 tot 20u. De inkomprijs bedraagt vijf euro, met een degustatieglas en drie drankbonnetjes inbegrepen.

Bert PROVOOST

www.gullebierdagennijlen.beMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio