Politie trekt zes rijbewijzen in van twintig dronken chauffeurs

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag alcohol- en snelheidscontroles gehouden. Twintig chauffeurs bliezen positief. Een van hen reed onder invloed van drugs.

De Mechelse politie had zaterdagavond controleposten opgesteld op de Antwerpse- en Gentsesteenweg en in de Koning Albertstraat in deelgemeente Walem. In totaal werden 283 ademtesten afgenomen. Twintig chauffeurs waren positief, waaronder een wegens rijden onder invloed van cannabis. Bij zes bestuurders, die tussen de 1,8 en de 2,3 promille alcohol op hadden, werd hun rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. Viertien bestuurders moesten hun auto voor drie, zes of twaalf uur aan de kant laten staan. Eén voertuig werd onderschept zonder geldige schouwing, een andere bestuurder reed zonder verzekering. Deze laatste auto werd weggetakeld en in beslag genomen.

De politie kliste ook twee chauffeurs die stiekem de controlepost wilden ontvluchten. Vier bestuurders krijgen een proces-verbaal omdat ze geen gordel droegen. De agenten namen ook een handelaarsplaat in beslag wegens onrechtmatig gebruik. Een jong en beginnend chauffeur reed met een voorlopig rijbewijs, terwijl dit tijdens een weekendnacht verboden is.

Zo’n 21 bestuurders van de 522 gecontroleerde auto’s, ten slotte, reden te snel voorbij de flitswagen en mogen zich aan een minder aangename rekening verwachten.

LDN

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio