Bewoners regelen zelf parkeerplan

Voor de bewoners van de Kalverenstraat in Nekkerspoel is de verkeerssignalisatie overtreden dagelijkse kost geworden. Dat zijn ze naar eigen zeggen verplicht, want na de aanpassingswerkzaamheden staan er nog altijd de oude, onuitvoerdbare borden. De bewoners hebben dan maar zelf het parkeerplan in hun wijk geregeld.

”Het is hier een bananenrepubliek geworden”, vat Edwin van San de situatie in de Kalverenstraat krachtig samen. De voorzitter van de wijkraad Nekkerspoel krijgt grijze haren van de verkeerssignalisatie in zijn stad.

”Na de werkzaamheden in de straat, staan de oude verkeersborden er nog steeds. Volgens de wet moeten we hier beurtelings parkeren, maar dan kunnen er door de nieuwe bloembakken geen auto’s meer passeren. Daarom hebben de bewoners na de werkzaamheden in september spontaan het heft in eigen handen genomen en hebben ze zich geschrankt opgesteld. Dat was ook de bedoeling van de stad, maar de oude verkeersborden staan er nog steeds. Moeten we soms zelf de oude borden eraf vijzen”, vraagt Edwin Van San zich af.

”De bevolking wordt hier verplicht om de verkeersregels te overtreden. De politie geeft geen bekeuringen aan de foutparkeerders, dat zou er nog aan moeten mankeren, en geeft daarmee aan dat ze het gedogen”, klinkt het.

Wat met ongevallen?

De zegsman vraagt zich af wat er zal gebeuren als er een van de dagen een ongeval gebeurt. ”De verzekering zal dan wel merken dat de wagen volgens de letter van de wet fout geparkeerd stond. Of de mensen dan hun geld ooit zullen terugzien, is maar de vraag. Daarom is er dringend actie nodig. In afwachting stel ik een officiële vraag aan de gemeenteraad of de stad van plan is om tussen te komen als er zich een ongeval voordoet”, aldus Van San.

De man vindt de affaire Janssens geen afdoende verklaring voor de laattijdige plaatsing van de verkeersborden.

”Dat er een groot schandaal in de stad is rond verkeerssignalisatie, heeft hier niets mee te maken. Het probleem in deze straat dateert al van daarvoor”, benadrukt Van San.

Bert PROVOOST

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio