Lier schaft rommelmarkt af

De rommelmarkt op de Tramweglei in Lier vond zaterdag voor de laatste keer plaats. De verkopers zeggen hiervan niets te weten en zijn van plan om op zaterdag 2 februari hun tweedehandsgoederen opnieuw uit te stallen.

De stad Lier schaft de rommelmarkt vanaf 1 februari af, omdat de organisatie ervan niet optimaal kan opgevolgd worden door de stadsdiensten. Schepen van Finan-ciën Frank Boogaerts (CD&V/

N-VA) verduidelijkt: “Er is een nieuwe wet op de ambulante handel en daaraan hebben wij ons marktreglement onlangs aangepast. Dat betekent dat een markmeester twee of drie keer naar de rommelmarkt moet komen om het standgeld te innen en om te controleren of iedereen de nodige documenten heeft. Bovendien gaat de interesse bij kopers en verkopers steeds meer achteruit.”

Voorbije zaterdag telden we om 11u nog acht verkopers. “Door het slechte weer komen er natuurlijk minders kopers en verkopers. Maar de voorbije zomer waren hier nog wel 35 verschillende standen. We begrijpen dan ook niet waarom de stad de rommelmarkt afschaft. Ze pakken hiermee onze hobby af. Want dat is het in de eerste plaats. We worden er echt niet rijk van, hoor. Het is ons vooral om de gezelligheid en de babbel te doen”, vullen de verkopers elkaar aan.

Lange traditie

De verkopers komen uit Lier, Ranst, Wommelgem, Vremde (Boechout), Berlaar en Sint-Katelijne-Waver. “Ik kom hier al sinds 1986. Vroeger stonden we op de bushalte vlak voor het station. Dat was natuurlijk veel beter. Je had er heel wat passage en je kon al eens een café binnenstappen voor een koffie of toiletbezoek. Sinds 2005 staan we helemaal achteraan op de Tramweglei, waar bijna niemand ons vindt. Niet moeilijk dat de interesse bij de verkopers dan taant”, aldus een van de trouwe verkopers.

“Niemand gezien”

“Officieel zijn we trouwens niet op de hoogte gebracht dat de rommelmarkt wordt afgeschaft. Het stadsbestuur had ons dat vandaag (zaterdag, red.) op zijn minst kunnen laten weten, maar we hebben niemand gezien. Dat betekent dat we volgende maand hier dus opnieuw staan”, klinkt het kordaat.

“Een van onze marktmeesters is wel degelijk ter plaatse geweest om de verkopers in te lichten. Maar op het moment dat hij daar toekwam, waren er geen verkopers”, aldus schepen Frank Boogaerts.

Op de vraag of hij de verkopers volgende maand nog één keer ongemoeid laat, kregen we geen duidelijk antwoord.

Chris VAN ROMPAEY

Info: 03-8000.316,

secretariaat@lier.beMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio