Kringloopcentrum heropent op andere locatie

Het kringloopcentrum Solidariteitswerken & Recyclage (SWR) is verhuisd. Afgelopen weekend heropende de zaak haar deuren op de Provinciebaan.

Kringloopcentrum Solidariteitswerken & Recyclage (SWR) draait al twaalf jaar in Herselt. “Destijds startten we in een oude boerderij. Daarna in de gebouwen van Beton

Laeremans. Daar liep ons huurcontract af. We vonden een kleinere, maar betere locatie op de Provinciebaan 53 tegenover Sporthal De Snepkens. De winkel is 600 vierkante meter groot en de tent die erbij hoort 200 vierkante meter. Dat benadert bijna onze vroegere oppervlakte”, verduidelijkt uitbater Roger Putzeijs.

“SWR is een begrip geworden door onze aparte manier van werken. We willen de hoeveelheid grof afval verminderen. Daarnaast proberen we werk te scheppen voor arbeiders die door omstandigheden moeilijk een job kunnen vinden. We werken zonder subsidies. Onze leuze luidt dat elke euro subsidie die wij ontvangen uit de zakken van de burgers komt.” SWR haalt gratis tweedehands spullen op en biedt die in zijn winkel te koop aan. Wie wil, kan afgedankte goederen die nog in goede staat verkeren ook zelf binnenbrengen.

De openingsuren veranderen mee. Voortaan is SWR open van dinsdag tot zaterdag tussen 10u en 17u.

StLa

www.kringloopswr.be, 0495-840138

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio