Vandalen vernielen uniek kerstbeeld in Turnhout

Vandalen hebben zaterdagnamiddag het hoofd van een wassen kerstbeeld in de kerststal van het Lokerenkapelcomité in Turnhout aan diggelen geslagen. Het voorval speelde zich waarschijnlijk bij klaarlichte dag in een drukbevolkte buurt af.

Het Lokers kapelcomité plaatst sinds 1964 jaarlijks een bescheiden, maar charmante kerststal aan de Lokerenkapel. Het religieuze gebouw staat aan het kruispunt Steenweg op Gierle met Lokerenstraat.

Voorzitter Pierre Vanderschommen kwam tijdens de voorbereidingen van een misviering om 17u tot een onthutsende ontdekking. ”Vandalen hadden het hoofd van het Jozefbeeld vernield. Ze gebruikten daarvoor zijn eigen staf. De beelden in onze kapel zijn kunstwerken uit was. We huurden ze 43 jaar geleden voor het eerst van het Kerstmiscomité in Turnhout. Ze zijn vermoedelijk ambachtelijk vervaardigd in Brussel”, zegt de man.

”Getuigen vertellen me dat er om 14.30u nog niets mis was. We waren al blij dat wij aan vandalisme waren ontsnapt al lag het kindje Jezus vorige week donderdag nog bij de bakker in de buurt op de stoep”, zegt de voorzitter nog.

”Ik weet niet meteen hoe we dit unieke beeld kunnen vervangen. Niemand durft door het vele vandalisme dergelijke kostbare beelden nog verzekeren.”

WVdB

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio