Bus toont structuurplan in praktijk

Herentals overweegt om in de informatiecampagne rond het ruimtelijk structuurplan een busrit te organiseren langs belangrijke plaatsen uit het ontwerp. Dat moet de belangstellenden een correcter beeld van de situatie geven.

Het openbaar onderzoek rond het ontwerp van het ruimtelijk structuurplan loopt nog tot en met 1 april. Dat plan schetst hoe Herentals er de volgende decennia moet uitzien. De stad houdt daarover eind deze maand in de drie deelgemeentes aparte informatievergaderingen, maar meent dat dit mogelijk niet voldoende is.

“Op een plan is het moeilijk aan te tonen waarom op een bepaalde locatie bijvoorbeeld geen woonzone mag komen”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Mien Van Olmen (CD&V). “Dat wordt wel heel wat duidelijker als je met de mensen die plek zelf kan bezoeken.”

Herentals overweegt daarom om een speciale busrit te organiseren langs enkele cruciale punten uit het ruimtelijk structuurplan. In andere steden als Turnhout hield men gelijkaardige wandel- en fietstochten. “Maar daarvoor zitten we nu niet in het goede seizoen”, lacht Van Olmen.

HO

www.herentals.be

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio