Favoriet Boden wint BK veldrijden bij junioren

Topfavoriet Stef Boden is zaterdag in Hofstade Belgisch veldritkampioen bij de junioren gewonnen. De Kalmthoutenaar reed van start tot finish solo aan de leiding, en won met respectievelijk 18 en 54 seconden voorsprong op Sean De Bie en Matthias Bossuyt.

Belga

Stef Boden sloeg meteen na de start een aanzienlijke kloof op Dany Lacroix, Ruben Veestraeten, Sean De Bie, Simon Geets, Matthias Bossuyt en Michiel Dieleman. Terwijl Lacroix vooraan wegviel met een lekke band, zette De Bie al snel de achtervolging op Boden in. Even naderde hij tot op een 8-tal seconden, maar dichter kwam hij niet. Voor de tweede plaats werd De Bie echter niet meer verontrust. De strijd voor de derde plaats was heel boeiend. Geets ging de slotronde in met kleine voorsprong op Bossuyt en Dieleman. Pas in de laatste hectometers slaagde Bossuyt er in om voorbij Geets te gaan en het brons te veroveren.

"Met twee zeges in de Wereldbeker en evenveel overwinningen én de leidersplaats in de Superprestige was mijn seizoen eigenlijk al geslaagd", vertelde Boden. "Ik wilde geen risico's nemen en heb er alles aan gedaan om als eerste het veld in te duiken. In de openingsronde ben ik echt voluit gegaan om de kloof te slaan. Het verschil tussen mij en Sean De Bie is voornamelijk dat ik één jaar ouder ben. Ik ondervond een jaar geleden hetzelfde. Als eerstejaars werd ik ook tweede in het BK, maar het verschil met Jim Aernouts was wel heel groot. Ik ben overigens heel tevreden over mijn progressie dit seizoen. Internationaal heb ik het wel nog lastig op de snellere omlopen. Ik moet het vooral van mijn techniek hebben. Over het WK in Treviso, waar we in principe een snelle omloop zullen krijgen, wil ik dan ook niet veel zeggen".