Verdachte opgepakt na dood Cubaanse matroos in Waaslandhaven

De politie heeft een verdachte opgepakt van de moord op een 54-jarige Cubaanse matroos op een schip in de Waaslandhaven te Kallo. De man, een 33-jarige Filippijnse matroos, heeft bekentenissen afgelegd. Dat zegt het parket van Dendermonde, dat zes tolken inzette om alle bemanningsleden te verhoren.

Belga

Het lichaam van het slachtoffer werd zaterdagmorgen gevonden in de machinekamer van een schip dat onder de Panamese vlag vaart. Het slachtoffer was een bemanningslid van het schip. Het overlijden was bij de hulpdiensten gemeld als een arbeidsongeval, maar ter plaatse werd duidelijk dat het lichaam messteken vertoonde. Het onderzoek werd in de haven gevoerd onder leiding van de onderzoeksrechter in Dendermonde. Het gerecht moest beroep doen op zes tolken om alle bemanningsleden te kunnen ondervragen. De 33-jarige Filippijnse matroos zou ook een bemanningslid van het schip zijn. Hij legde zaterdagnamiddag bekentenissen af tegenover de onderzoeksrechter.

De aanleiding van de feiten is nog niet bekend. Het parket van Dendermonde reconstrueert zaterdagavond met de verdachte de feiten op het schip. Daarna wordt de man opnieuw voor de onderzoeksrechter geleid, die over zijn aanhouding zal beslissen.