5.900 deelnemers voor IJsberenduik Oostende

Zaterdagnamiddag hebben 5.900 mensen deelgenomen aan de jaarlijkse 'ijsberenduik' vanaf het Groot Strand in Oostende, aan 'De Drie Gapers'. Dat heeft Toerisme Oostende bekendgemaakt na afloop van het evenement dat ook nog eens 10.000 toeschouwers lokte op de Zeedijk en het strand. Er waren dit jaar 1.200 deelnemers meer dan vorig jaar. De Oostendse ijsberenduik is de grootste aan de Belgische kust.

Belga

Onder de zwemmers bevonden zich opvallend veel deelnemers uit Aalst die zich verkleed hadden en de duik blijkbaar zagen als een aanzet tot het carnaval.

De meeste deelnemers bleven maar een tiental minuten in het water. Er werden geen problemen gemeld door de redders die eveneens talrijk op post waren. De omgevingstemperatuur was met zowat 7 graden Celsius overigens niet erg koud dit jaar.

Toerisme Oostende is bijzonder tevreden met de opkomst. Directeur Peter Craeymeersch : "Het evenement resulteert in extra hotelboekingen en een aantal hotels waren helemaal volgeboekt. Het is ook een prima zaak voor de horeca op de Zeedijk".