Kust tevreden over kerstvakantie

De toeristische sector aan de kust is tevreden over de kerstvakantie. Dat blijkt uit een rondvraag. Zowel voor als na kerstdag was het druk in de meeste badplaatsen. De overgang van oud naar nieuw was een piekmoment voor zowel de hotels als de restaurants. De koopjes zorgden vanaf donderdag dan weer voor het aanhouden van de drukte.

Belga

Zowel bij de toeristische diensten van Knokke-Heist als bij die van Koksijde is er sprake van een flinke drukte tijdens de kerstvakantie. "Opvallend tijdens deze kerstvakantie was de drukkere bezetting v o o r Kerstdag", zegt directeur André Desmidt van Toerisme Knokke-Heist. "We vreesden dat de toeristen het eerste weekend van de vakantie zouden thuisblijven en pas vanaf 26 december naar de Kust zouden afzakken. Dit was echter niet het geval. Veel tweedeverblijvers hebben Kerstmis in Knokke-Heist gevierd en nodigden ook hun familie naar hier uit. Dit zorgde voor een gezellige kerstdrukte."

Dominique Vandevyvere van Toerisme Koksijde vertelt een gelijklopend verhaal. "Nog v o o r Kerstmis was de drukte al voelbaar", vertelt ze. "Al zijn de meeste toeristen pas nadien afgezakt. Op het einde van de vakantie bleef het druk door de koopjes die intussen waren ingezet.".