Kate Middleton en prins William op zoek naar een eigen stulpje

Prins William en Kate Middleton zijn volop op zoek naar een eerste eigen woning. Volgens een zaterdag verschenen bericht van de krant The Daily Mail neemt Kate resoluut het voortouw en spendeert ze elke vrije moment aan de zoektocht naar een huis in de Engelse graafschappen Norfolk, Suffolk, Lincolnshire en North Yorkshire. "Ja, William en Kate zijn op huizenjacht", zo bevestigde een vriend aan de krant. "Ze zoeken iets wat naar koninklijke maatstaven niet groot is, maar ze willen graag veel grond hebben en ze willen niet te geïsoleerd zijn".

Belga

Opvallend is dat niet het koningshuis, maar de 25-jarige Kate zelve de zoektocht naar een stulpje in handen heeft genomen. De vriendin van de prins vindt het naar verluidt zeer belangrijk dat hun toekomstige woning niet tot het patrimonium van de Windsors behoort.

Enkele weken geleden berichtte een andere Britse tabloïd dat Kate en William de facto samenwonen in de officiële residentie van de prins in Londen. De persjongens speculeren ook al maanden over een nakende verloving. In april vorig jaar gingen William en Kate even uit elkaar, maar enkele maanden later kwam er alweer een toenadering en hoewel ze hun herwonnen liefde nog niet in het openbaar bezongen hebben, is het voor de Britten een uitgemaakte zaak dat ze opnieuw een stel vormen.