Verkeersongeval bij achtervolging wagen door politie

Een 33-jarige man uit Heist-op-den-Berg liep zaterdagochtend zware verwondingen op bij een verkeersongeval op de Isschotweg in Itegem. De man was op de vlucht gegaan toen de politie hem wilde controleren. Tijdens de achtervolging was hij de controle over zijn wagen verloren. Na een botsing tegen een boordsteen werd hij uit de auto geslingerd. Hij verkeerde even in levensgevaar.

Belga

Het ongeval gebeurde zaterdag omstreeks 6.30 uur. Aan het rondpunt van de Lierse- en de Mechelsesteenweg had de politie de achtervolging ingezet op de wagen van de 33-jarige man omdat die over de rijweg zwalpte. De chauffeur had geweigerd te stoppen en kon de politie afschudden.

Op de Isschotweg was de bestuurder echter tegen hoge snelheid over een vluchtheuvel gereden, waardoor hij de controle over het stuur was verloren. De wagen knalde tegen een boordsteen en een geparkeerde wagen. De chauffeur werd uit de wagen geslingerd. Hij liep daarbij levensgevaarlijke verwondingen op, maar zijn toestand was zaterdagmiddag weer stabiel.

Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse. Het is nog niet duidelijk waarom de chauffeur op de vlucht sloeg. Mogelijk reed de man onder invloed.