Slachtoffers helikoptercrash Merchtem begraven in Sint-Eloois-Winkel

In de Sint-Eligiuskerk van Sint-Eloois-Winkel zijn zaterdag de vijf mensen begraven die op tweede kerstdag om het leven kwamen bij een helikoptercrash in Merchtem. De uitvaartplechtigheid duurde 2,5 uur en bracht ruim duizend mensen op de been. Bij de verongelukten was ook een jong koppel dat in september zou huwen. Tijdens de afscheidsdienst werden zij symbolisch in de echt verbonden.

Belga

Een volkstoeloop bleef uit, maar toch stonden op het plein voor de kerk nog enkele honderden mensen die de kerk niet meer binnengeraakten. Zij konden de uitvaartplechtigheid toch volgen dankzij een geluidsinstallatie die voor de gelegenheid was geplaatst.

De afscheidsplechtigheid was gekruid met symboliek en persoonlijke getuigenissen van familieleden, vrienden en collega's van het verongelukte gezin Loetschert en Lien Suffis, de verloofde van zoon Pieter Loetschert. Missiepater Toon Tanghe, de oom van Lien Suffis, deed wat hij normaal op 20 september zou doen: zijn nichtje en haar verloofde in de echt verbinden, zij het dan symbolisch.

Pas rond 13 uur vertrokken de vijf lijkwagens naar het kerkhof van Sint-Eloois-Winkel, waar de vijf slachtoffers samen begraven worden.