Eerste titels voor Sels en Van Donink op BK Hofstade

Ronald De Scheemaeker en Mario Lammens, de respectievelijke titelverdedigers én topfavorieten bij de masters C en masters B, hebben het niet helemaal kunnen waarmaken op het BK veldrijden in Hofstade. De twee aanvoerders van de zegestand moesten allebei genoegen nemen met zilver. Gierlenaar Rudy Sels (masters C) en Jan Van Donink (masters B) uit Herentals gingen met het goud en de nationale driekleur naar huis.

Belga

De masters C mochten in Hofstade de eerste titelstrijd afwerken. Titelverdediger Ronald De Scheemaeker, Rudy Sels en Alfons Schutters vormden al snel een kopgroep van drie, maar Schutters moest na een val in de modder afhaken. Sels reed een eerste keer weg van De Scheemaeker, maar na een val van Sels kwam die nog terug. In de slotronde reed Sels, vader van de titelverdedigster bij de vrouwen Loes en dooppeter van Sanne Cant, definitief weg. Achter De Scheemaeker reed Rudy Bloemmen nog naar het brons.

Bij de masters B, die van start moesten in de gietende regen, was er nooit enige spanning voor het goud. Jan Van Donink, vorig seizoen nog actief bij de elites zonder contract, reed van in de eerste ronde weg om zijn negende en mooiste zege van het seizoen te boeken. Mario Lammens, Marc Druyts en Dirk Mertens bleven lang in strijd voor het zilver. In de slotfase kon Lammens zijn concurrenten afschudden, Mertens greep het brons.