Lien en Pieter trouwen op hun begrafenis

Vandaag worden in Sint-Eloois-Winkel de vijf slachtoffers van de helikoptercrash op tweede kerstdag begraven. Twee van de slachtoffers zouden op 20 september trouwen. Tijdens de begrafenis wordt symbolisch hun huwelijk bezegend.

Belga

Willem Loetschert (56), zijn vrouw Ria Tonnaer (53), hun dochter Kristel (21), hun zoon Pieter (24) en diens verloofde Lien Suffis (24) stortten te pletter in Merchtem toen ze terugkwamen van familiebezoek. Pieter en Lien waren al zeven jaar samen toen ze omkwamen. Op 20 september zouden ze trouwen.

Tijdens de dienst wordt symbolisch het huwelijk bezegeld tussen zoon Pieter en zijn verloofde Lien. "Ze waren zeven jaar samen en trouwen was hun grote plan", zegt priester Marc Messiaen, die de dienst leidt.

"We kunnen hen natuurlijk niet officieel laten trouwen. Maar we zullen wel hun liefde bevestigen." Over de concrete invulling wil de priester niet veel kwijt, maar Lien zou alvast een bruidsboeket krijgen. Het bandje dat normaal op hun bruiloft zou optreden, speelt vandaag in de kerk.