Bush beschuldigt Syrië de oorzaak te zijn van de politieke impasse in Libanon

De Amerikaanse president George W. Bush heeft vrijdag Syrië beschuldigd. Syrië is de oorzaak van de politieke impasse in Libanon. Libanon heeft nog steeds geen nieuwe president verkozen.

Belga

Tijdens een interview met internationale media, vertelde Bush dat hij tijdens zijn reis naar het Nabije Oosten volgende week de andere leiders zal vragen "welk punt belangrijk is om Libanon te doen slagen en welk punt belangrijk is voor ons allen om de overheid te bevrijden van een vreemde inmenging".

"Ik ben teleurgesteld dat er nog geen nieuwe president is en ik denk dat de Syrische invloed de selectie verhindert", aldus Bush. "Dus moet er een duidelijke boodschap komen voor Syrië van ons: jullie zullen geïsoleerd blijven, jullie zullen beschouwd blijven als een natie tegen de wil van het Libanese volk", voegde hij er aan toe.

"Onze diplomatieke inspanningen blijven bestaan uit anderen overtuigen om de druk op Syrië te verhogen zodat het politieke proces in Libanon vooruitgang kan boeken", voegt Bush er aan toe. De Amerikaanse president zal dinsdag de Verenigde Staten verlaten en een bezoek brengen aan Israël, Cisjordanië, Koeweit, Bahrein, de Emiraten, Saoedi Arabië en Egypte. Libanon staat niet op zijn programma.