Weer heel wat nieuwe projecten op stapel in Leuven in 2008

Burgemeester Louis Tobback heeft vrijdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van het stadsbestuur aangegeven dat er ook in 2008 veel nieuwe projecten op stapel staan in Leuven.

Belga

Hij gaf aan Jos Daniëls (ex-voorzitter KBC Verzekeringen) en Edgard Goedleven (ex-afdelingshoofd van Monumenten en Landschappen) de Medaille van Verdienste voor hun bijdrage aan de restauratie van de Abdij van 't Park in Heverlee. Wat de nieuwe projecten betreft wees Tobback op het begin van realisatie van de Kop van Kessel-lo waar een projectontwikkelaar enkele grote gebouwen optrekt voor kantoren, hotels, appartementen... Op de voormalige Centrale Werkplaatsen in Kessel-lo worden 300 woningen gebouwd en aan de Philipssite in Heverlee en in het Koetshuis in Kessel-lo kinderkribben gerealiseerd. In 2008 neemt de stadsadministratie haar intrek in een nieuwbouw aan het station.

"Daarnaast lijkt alles erop te wijzen dat de Vlaamse regering eerlang een beslissing neemt over de bouw van een Vlaams Administratief Centrum aan het station. Dit jaar zullen ook de plannen voor de Vaartkom en Gasthuisberg definitief op de sporen worden gezet. Met de middelen van Vlaams minister Keulen zullen we ook een doorbraak kunnen realiseren op vlak van huisvesting. De revalorisatie die we willen realiseren aan de Abdij van 't Park moet in 2008 in een definitieve plooi worden gegoten", aldus Tobback.