Ziekenwagen rijdt 73 keer meer uit dan in 2006

De Kalmthoutse ziekenwagen reed in 2007 liefst 703 keer uit. Dat is een aanzienlijke stijging ten opzichte van de 630 ritten die in 2006 werden gedaan, het jaar dat de vrijwillige ambulancedienst haar vijftigste verjaardag vierde.

“Nooit eerder kregen wij zoveel dringende oproepen”, vertelt diensthoofd Louis Greefs. “Wij werden 661 keer gebeld door het hulpcentrum 100, en vertrokken toen met onze wagen binnen de twee minuten na de oproep, 42 maal werden wij gealarmeerd door onze eigen gsm.”

Sinds 1998 rukt de Kalmthoutse ziekenwagen alleen nog uit voor snelle en vaak levensbedreigende interventies. Ziekenvervoer op afspraak werd overgenomen door privébedrijven.

Verkeersongevallen

“Bij het begin van het nieuwe jaar becijfer ik onze tussenkomsten. In 2007 reden wij 449 keer uit voor zieken en 187 maal kwamen wij ter plaatse voor een sport-, thuis- of werkongeval. De 67 interventies bij verkeersongevallen zijn er exact evenveel als in 2006.” De vrijwilligers springen ook bij buiten Kalmthout. “Naast 468 ritten in Kalmthout, verrichtten wij 235 interventies in onze buurgemeenten. Vandaag beschikken wij over twaalf vrijwilligers, van wie vijf verpleegkundigen. De anderen genoten allemaal een opleiding dringende geneeskundige hulpverlening en hebben tussen drie en dertig jaar ervaring.”

SdK

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio