Skippy breekt uit en trekt de wijde wereld in

Uit een dierenweide aan de Keizershoek ontsnapte donderdagavond een kangoeroe. De buren zagen het beestje door de straat weghuppelen. “Elk jaar gaat er wel een van mijn diertjes op de loop. Ik ben ooit eens een struisvogel in Reet gaan ophalen”, zegt eigenaar Walter Goovaerts.

Via een slecht afgesloten poortje van de dierenweide achter de boerderij van Goovaerts (49) konden twee van zijn drie kangoeroes donderdagmiddag al de benen nemen.

“Normaal kunnen mijn dieren niet van het afgesloten erf van de boerderij, maar die kangoeroes zijn klein en vinnig. Eentje verkoos het gezelschap van mijn paarden, de andere ging tegen de avond op het licht van de straat af. Ik had pas door dat er eentje echt weg was toen de politie kwam aanbellen.”

Die was gealarmeerd door de buren. De kangoeroe werd van de nabijgelegen expresweg zonder veel poeha door zijn baasje weer naar de wei gelokt. “Ze zijn heel tam. Ik heb ze altijd al probleemloos kunnen vangen.” Goovaerts is een echte dierenliefhebber. De drie kangoeroes, allemaal Skippy geheten, lopen samen met vier kleine lama’s, een reeks kippen en wat struisvogels vrij rond in de wei. Zaterdag rijdt Goovaerts zelfs naar Meulebeke voor ‘gezinsuitbreiding’. Voor een zeldzame albinokangoeroe legt hij een ferme duit neer.

“Ik heb er echt lang naar gezocht. Mijn drie ‘Skippy’s’ zijn gewone bruine wallaby’s.” Het zeldzame dier heeft een prijskaartje van duizend euro. Voor een normale wallaby wordt doorgaans de helft betaald. “Dat hek moet ik eens aanpassen. Als mijn nieuwe aanwinst gaat lopen ...”

Saskia CASTELYNS