Diamantrover vergat gsm

Een 36-jarige Oekraïner werd betrapt toen hij begin 2006 een diamantair wilde overvallen. De man kon nog ontkomen, maar dankzij zijn vergeten gsm duurde zijn vrijheid niet lang.

Vasil D. gaf zich op 3 februari 2006 uit als een geïnteresseerde koper bij Fancy Jewels aan de Schupstraat. Toen de diamantair niet de gevraagde juwelen had, werd hij geslagen en gekneveld. Gelukkig voor het slachtoffer kwam op dat moment zijn neef binnen. Die kon nog verhinderen dat Vasil D. aan de haal ging met een tas diamanten, maar moest de rover wel laten lopen. Maar hij vergat zijn gsm in het kantoor van de diamantair. Het toestel stond geregistreerd op naam van Artur Globa, een van de vele aliassen die Vasil D. gebruikte.

Toen de speurders ook zijn DNA aantroffen op de tape waarmee het slachtoffer werd gekneveld, was de cirkel rond. De Mechelse strafrechter veroordeelde Vasil D. in 2001 voor een brutale overval al tot vijf jaar cel. Omdat hij niet leerde uit die veroordeling kreeg hij nu opnieuw vijf jaar. De rechter beval ook zijn onmiddellijke aanhouding.

SdK

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio