Frituur Falcon komt terug

Frituur Falcon komt terug. Uitbater Wijnand van de Laar nam in oktober afscheid van zijn fritkot omdat hij niet terug kon naar het heraangelegde Falconplein. “De reacties van de klanten bleven komen”, zegt Wijnand. “En dus gaan we er weer voor.”

Na 19 jaar kwam er een einde aan het succesverhaal van Frituur Falcon, het laatste echte fritkot in de binnenstad. Na de heraanleg van het Falconplein konden Wijnand van de Laar en zijn team, na een tussenstop op het Van Schoonbekeplein, weer terug naar hun vertrouwde stekje.

Op papier, want de stad legde strenge normen op. Zo moest het frituur wielen krijgen en moesten de klanten buiten bestellen én eten. “Te strenge normen”, oordeelde Van de Laar. “Zo heeft het geen zin meer.” En dus kwam een reuzenkraan de constructie op 16 oktober opladen, onder het oog van een aantal emotionele klanten.

“In negentien jaar bouwden we natuurlijk een mooi klantenbestand op”, vertelt de friturist. “De reacties van de mensen én van mijn personeelsleden zetten me aan het denken. Ik ben

48 jaar: een nieuwe carrière beginnen is dan niet vanzelfsprekend. En met de komst van het MAS zit de buurt toch in de lift.”

Tweede leven

Van de Laar hakte de knoop door: Frituur Falcon kan aan een tweede leven beginnen. Als alles naar wens verloopt, opent de nieuwe zaak half april. Maar niet langer in een klassieke fritkot-constructie. “Ik heb een pand op de Oude-leeuwenrui op het oog”, zegt Wijnand. “Hopelijk is 2008 mij wat beter gezind dan 2007.”

PeDM

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio