Toegang tot Callebeekpark verbetert

De aanleg van verharde trappen naar beide visputten en aanplantingen op de hellingen, vormen twee belangrijke schakels in de tweede fase van de sanering van het Callebeekpark in Hemiksem. Ook het vellen van dode en zieke bomen en het

bestrijden van exotische planten staan geprogrammeerd.

Voor het ’park’ Callebeek-Terlocht heeft het Provinciaal Instituut voor Hygiëne (PIH) een beheersplan uitgetekend. Het is niet de bedoeling er een park in de zuivere zin van het woord van te maken, maar een plek waar tegelijk de natuur zijn gang kan gaan en er toch comfortabele wegen voor wandelaars en vissers liggen.

Via een stappenplan wil het gemeentebestuur de huidige situatie in overeenstemming brengen met dat plan. Het gaat om het verwijderen van sluikstorten, constructies en exotische planten, het aanplanten van bomen en planten langs de hellingen om erosie tegen te gaan, het afbakenen van toegangswegen en wandelpaden, het plaatsen van infopanelen en een kijkwand en een proefproject voor een natuurlijke inrichting van de oevers van de visvijver.

Vorig jaar werden de sluikstorten aan de helling van de Callebeekstraat en de constructies aan de helling van de Antwerpsesteenweg al weggehaald. Aan de Antwerpsesteenweg werd ook een parking gerealiseerd. Dit jaar wordt vooral de vegetatie onder handen genomen. Onder meer vreemde planten als de Japanse duizendknoop moeten worden verwijderd. Verharde trappen moeten de toegang verbeteren. Het gemeentebestuur wil in 2012 rond zijn met de sanering. In het meerjarenplan is rekening gehouden met een investering van zo’n 160.000 euro.

BaR

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio