Trio Gielis is (even) terug

Het populaire zangtrio Gielis uit Reet (Rumst) kwam onlangs voor één keer weer samen. De reden hiervoor was een opname van de regionale televisiezender ATV waarin een schets van de gemeente Rumst wordt gegeven. De drie broers brengen daarin het lokale lied Reet DCL onder begeleiding van de plaatselijke concertband.

Het trio Gielis was midden jaren zestig 'wereldberoemd' in de toenmalige gemeente Reet. Zijn grote voorbeeld waren De Vaganten en vooral De Dockxbrothers uit buurgemeente Boom. Eigen nummers en bewerkte covers waren hun handelsmerk waarmee ze menige zangwedstrijd wonnen. Ze brachten hun nummers driestemmig, eenvoudig begeleid op akoestische gitaar. “We zijn gestart binnen de BJB-jeugdvereniging en wonnen later verschillende zangwedstrijden”, vertelt André Gielis. “Ooit hadden we het plan om deel te nemen aan de Ontdek de Ster-show. Uiteindelijk is het nooit zover gekomen. Huwelijken en de uitbreiding van de kroost zijn de oorzaak. Kleinkunst was ons ding en bleef nog lange tijd populair, maar we lieten het begin jaren zeventig toch aan ons voorbijgaan.”

Elk van de drie broers ging zijn eigen weg. Eddy, de oudste, bleef wel in de muziekwereld en is momenteel dirigent van het gevierde Magnificatkoor. André, de jongste, bleef ook voeling houden met muziek en is momenteel voorzitter van de Reetse Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia. Alleen Hugo liet zijn muzikaal talent voor wat het was.

Toch traden ze onlangs nog een keer op. Op vraag van ATV speelt de Reetse harmonie het muziekstuk Reet DCL, gecomponeerd door Armand Preud’homme. De tekst, gebaseerd op het 650-jarige bestaan van de gemeente Reet, is van de hand van wijlen Jos Gielis, de vader van de drie broers. Zij zingen voor de gelegenheid nog eenmaal samen dit nummer als inleiding op het programma Welkom in … Rumst.

Jef WIJCKMANS

Het programma Welkom in … Rumst loopt

vanaf maandagavond 7 januari (18u) tot

dinsdagochtend 8 januari (9u) op ATV.

www.sintceciliareet.be en www.atv.be

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio