Ribhouse verwent toeristen

Marc Dockx en Ann Van Oekelen van Magic Ice in Vosselaar nemen vanaf vandaag, zaterdag, het bekende Ribhouse de 7 Heerlijkheden over op de Blauwe Kei in Lommel, op de grens met Mol.

Het Lommels gehucht De Blauwe Kei ligt net op de grens met de gemeente Mol. Vooral in de zomer trekt de Blauwe Kei hordes fietsers en wandelaars aan.

”We waren al tien jaar klant van het Ribhouse”, vertellen Marc Dockx en Ann Van Oekelen. Samen baten ze al vier seizoenen Magic Ice in Vosselaar uit, een roomijsproducent die zes ijskarren heeft bollen.

”De winterperiode betekende voor ons een dood moment. We gingen daarom op zoek naar een koffie- en thee­huisje waar we ook in de winter ijs konden verkopen. Op een avond bleven we plakken in het Ribhouse. We hoorden van Jean (de vorige uitbater, red.) dat hij de zaak wilde overgeven. Dat wekte onmiddellijk onze interesse.”

De partijen kwamen tot een overeenkomst en het enthousiaste koppel opent het Ribhouse vandaag, zaterdag, opnieuw. ”Het is iets groter geworden dan ons oorspronkelijk geplande koffiehuisje”, lachen de twee.

”We behouden het concept van het Ribhouse, maar in de namiddag gaan we ons toeleggen op ijs. De zaak zal ook meer open zijn, vanaf woensdagmorgen tot zondagavond.”

De vorige uitbaters waren wijd en zijd bekend voor hun ribbetjes en ook daar verandert niets aan. ”Jean verklapte het geheim en omdat we ook het personeel overnemen, verandert aan de smaak van de ribbetjes niets”, garanderen Marc en Ann.

Ze zien de toekomst rooskleurig tegemoet. ”Vooral omdat de Blauwe Kei heel veel toeristisch potentieel heeft.”

Zo komt de toeristische trekpleister volledig in Kempense handen, want Jet Claes, de uitbaatster van brasserie De Blauwe Kei komt uit Dessel. ”De Blauwe Kei heeft veel potentieel, maar de mensen weten nog te weinig dat het hier in de winterperiode ook best gezellig is. Het is hier vooral aangenaam om de wandelen.”

Alex KESTENS

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio