Radiozender start feestjaar met award

Radio TOS blaast in oktober van dit jaar 25 kaarsjes uit. Dit jubeljaar kon niet feestelijker worden ingezet, want bij de uitreiking van de Radio Awards kreeg de Turnhoutse stadsradio met overwicht de meeste stemmen in de categorie ‘beste lokale radio van de provincie’.

“Zo fier als een gieter, hé”, glundert afgevaardigd bestuurder Leo Sauvillers van Radio TOS. Vooral het feit dat de kleine stadszender enkele grote tegenstanders het nakijken geeft in de peiling van ‘beste lokale radio in de provincie Antwerpen’ stemt hem gelukkig.

“Meer dan 17.000 mensen hebben aan de twee stemrondes van RadioVisie deelgenomen, maar er is tegelijk ook een vakjury. Met onze ene kleine zender scoren wij minstens vijf procent beter dan radio’s die over drie frequenties en dus een landelijk netwerk beschikken.”

Wat dan de geheime succesformule van TOS mag zijn? Al 25 jaar op dezelfde manier radio maken en die bewust lokaal houden. “Nog altijd dezelfde mensen als een kwarteeuw geleden vormen de ruggengraat. En we werken nog altijd volgens hetzelfde concept. We beseffen heel goed dat onze enige meerwaarde dat lokale aspect is. Al de rest doen de andere radio’s toch beter. Wij maken geen radio om er geld mee te verdienen.”

“Natuurlijk evolueren we mee met de nieuwe technieken. Zo hebben we een zeer goede website, waar we intensief met podcasts werken. De respons is opvallend. In 2007 telden we maar liefst 50.000 luisterbeurten van die podcasts.”

Jubeljaar

Het mag dan een jubeljaar zijn voor Radio TOS, een feestprogramma is er nog niet. “We hebben er natuurlijk al op zitten broeden, maar dat heeft nog niet veel concreets opgeleverd. We hebben nog tijd tot onze eigenlijke verjaardag in oktober”, besluit Leo Sauvillers.

Hans OTTEN

www.tos.be

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio