Schutter en moordenaar blijven in cel

De raadkamer boog zich vrijdag over een schietpartij en een dodelijke steekpartij. Beide incidenten zijn ontstaan na een ruzie in café De Dreef in Vosselaar. Zowel de schutter als de moordenaar blijven in de cel. ”Hij heeft niet gericht geschoten”, zegt de advocaat van de schutter.

Beroepsmilitair Eric Claessens (44) kreeg op nieuwjaarsdag voor zijn woning in de Vaartstraat in Beerse een lading hagel in zijn dijbeen. Na een ruzie in café De Dreef in Vosselaar reed de schutter Patrick V.D.E. (46) uit Vosselaar naar de woning van Claessens. De betichting tegen de schutter luidt poging tot moord. De raadkamer in Turnhout verlengde zijn aanhouding met een maand. Volgens zijn advocaat is het wapen tijdens een vechtpartij op straat afgegaan. ”Mijn cliënt heeft niet gericht geschoten”, zegt meester Ronny Ceusters. ”Verder onderzoek moet uitwijzen hoe het wapen juist is afgegaan. Maar tijdens de schermutseling hadden de vier handen van de twee aanwezigen het wapen vast. Mijn cliënt had die dag al verscheidene cafés bezocht. Mogelijk was hij onder invloed van zware medicatie en alcohol.”

Steekpartij

Ook Toon Cornelissen (58), de man die in augustus van vorig jaar Wim Helsen (36) uit Beerse in café De Dreef in Vosselaar doodstak, blijft nog zeker drie maanden in de cel voor moord. ”Het onderzoek schiet goed op”, reageert zijn advocaat, meester Jan Swennen. ”Op 13 december vond in het café een wedersamenstelling van de steekpartij plaats. Wij focussen ons op het feit dat Cornelissen vooraf slaag had gekregen en daarna nog naar huis was gereden. De feiten zijn uitgelokt. Hij handelde in een impulsieve bui.”

Bart VAN DEN LANGENBERGH

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio