Franse topcrimineel in Berendrecht gearresteerd

De Franse topcrimineel L.A. is donderdag door ons land aan het Franse gerecht uitgeleverd. De 36-jarige man werd internationaal gezocht in het kader van een grote internationale cocaïnetrafiek. L.A. was op vrijdag 21 december door het FAST (Fugitive Active Search Team) en speciale eenheden van de federale politie in het Antwerpse Berendrecht opgepakt, zo maakte de federale politie vrijdag bekend.

Belga

L.A. wordt er van verdacht de spilgiguur te zijn van een internationale organisatie die in zeecontainers honderden kilos cocaïne via de Franse Antillen Frankrijk binnensmokkelde. Na samenwerking met het Franse gerecht, konden de Belgische politiediensten de voortvluchtige lokaliseren en arresteren. L.A. leefde lange tijd ondergedoken in Nederland maar was voor de eindejaarsfeesten naar ons land afgezakt. Zijn vrouw en kinderen waren daarvoor uit Parijs overgekomen. Op 21 december kon de man in zijn tijdelijke verblijfplaats in Berendrecht opgepakt worden.

Donderdag is hij uitgeleverd aan het Franse gerecht. In Parijs zal hij voor de rechter moeten verschijnen voor een internationale cocaïnetrafiek.