STVV strikt Zwitserse ex-international Cantaluppi

Voetbalclub Sint-Truiden heeft zich versterkt met de Zwitserse verdediger Mario Cantaluppi. De ex-international, die overkomt van het Zwitserse Luzern, ondertekende vrijdag een contract voor twee en een half jaar. Dat maakte STVV bekend op de clubwebsite.

Belga

De 33-jarige Cantaluppi, een centrale verdediger, is al de derde aanwinst voor de Kanaries. Eerder versterkte STVV zich al met de Sloveense linksachter Sebastjan Gobec en rechtsachter Pieter Collen. Deze drie spelers zullen speelgerechtigd zijn tegen Lokeren, op zaterdag 19 januari.

Cantaluppi speelde van 1990 tot 1993 bij het Zwitserse Grashoppers Zürich (49 matchen) en trok daarna voor drie seizoenen naar Bazel (71 wedstrijden). Na twee seizoenen Servette Genève keerde hij naar Grashoppers Zürich terug, waar hij weinig aan spelen toekwam. Enkele maanden later begon de verdediger aan zijn tweede periode bij Bazel, van augustus 1999 tot juni 2005. Hij werkte er 140 competitieduels af en scoorde veertien keer.

Cantaluppi trok daarna naar Duitsland, waar hij bijna twee seizoenen speelde bij Nürnberg (57 wedstrijden). Sinds medio 2006 was Mario actief in de Zwitserse Super League bij Luzern. Vorig seizoen kwam hij aan 30 wedstrijden en drie goals. Dit seizoen stond de teller op 17 wedstrijden. Tussen 1997 en 2003 kwam hij 23 keer uit voor de Zwitserse nationale elf.

Na de heenronde staat STVV op de zestiende plaats in de stand in eerste klasse, met elf punten uit zeventien wedstrijden. De Limburgse club kreeg al 33 doelpunten tegen, enkel FC Brussels deed slechter (36).