Uitgegleden inbreker laat café met bier onderlopen

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft een 23-jarige aangehouden inbreker uit Andenne veroordeeld tot een werkstraf van 170 uren of een vervangende celstraf van 15 maanden, als hij de werkstraf niet binnen het jaar uitvoert.

Belga

De inbreker had tijdens zijn rooftocht op 6 november 2007 in Sint-Truiden een café met bier laten onderlopen, omdat hij op een stoel was uitgegleden. Hij stond op de stoel om een plasma tv te stelen, maar gleed uit en kwam op de vier tapkranen terecht, waardoor het bier rijkelijk vloeide. De café-uitbater kon de man tegenhouden, toen die door een dakraam van het toilet naar buiten wilde kruipen. Het kwam tot een schermutseling, waarbij de uitbater lichtgewond raakte.

Diezelfde ochtend pleegde hij ook een inbraak in een internaat, waar hij door een opvoedster betrapt werd toen hij een brandkast op wieltjes wilde meenemen. Hij sloeg op de vlucht en drong via een kelderopening een tweede café binnen, waar hij geld uit de kassa en een waterpijp stal.

De jongeman uit Andenne bekende de drie inbraken. Hij had een wagen gehuurd, maar wandelde dan te voet door het centrum van Sint-Truiden om inbraken te plegen. In de wagen vond de politie een boksbeugel. De rechtbank heeft dat verboden wapen verbeurd verklaard. Met de werkstraf wil de rechtbank in Hasselt de man nog een kans geven. Aan de café-uitbater die hem betrapte, moet hij 1.650 euro schadevergoeding betalen.