Ruim 2 miljoen bezoekers voor Zoo en Planckendael in 2007

Meer dan twee miljoen mensen hebben in 2007 een bezoek gebracht aan de Antwerpse Zoo en aan het dierenpark Planckendael in Muizen bij Mechelen. Dat is een stijging van 16 procent tegenover het jaar daarvoor.

Belga

Mogelijke verklaring voor de toename zijn de grote investeringen van de voorbije jaren. Ook in 2008 wordt bijna 14 miljoen euro uitgetrokken voor nieuwe dierenverblijven en een evenementenhal.

De Antwerpse Zoo en dierenpark Planckendael kunnen op een uitstekend 2007 terugblikken. De bezoekersaantallen namen opnieuw toe, maar ook het aantal nieuwe leden steeg verder. Na een spectaculaire toename met 14 procent in 2006 steeg het aantal leden in 2007 verder met 6 procent. Dat betekent dat bijna 42.000 gezinnen of 150.000 mensen vorig jaar lid waren.

In de Zoo en in Planckendael werd het voorbije jaar tien miljoen euro geïnvesteerd. Zo startte in Antwerpen de sloop van 31 huizen, waardoor de Zoo in 2008 tien procent groter wordt. Het restaurant Flamingo werd volledig hernieuwd, het nieuwe reptielengebouw ging open en aan de vernieuwing van het aquarium en het yakverblijf wordt nog steeds gewerkt. In Planckendael opende een volledige nieuwe ingang en shop en werden meerdere dierenverblijven grondig vernieuwd.

De jaar na jaar stijgende inkomsten maken dat ook in 2008 opnieuw stevig geïnvesteerd wordt. In Planckendael wordt het giraffenverblijf verder afgewerkt, start de bouw van het olifantenverblijf en komt er ook een evenementenhal. In de Zoo wordt er geïnvesteerd in het aquarium, een nieuw verblijf voor de leeuwen en de invulling van de uitbreidingszone. Door de grote investeringen wordt in 2008 een verdere stijging van het aantal bezoekers verwacht.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio