Prins William start pilootopleiding

De Britse prins William start volgende week een opleiding van vier maanden bij de Royal Air Force (RAF). De pilootopleiding is een onderdeel van zijn militaire training.

Belga

De 25-jarige prins zal leren vliegen met helikopters en vliegtuigen aan de RAF-school in Cranwell, in het noordoosten van Groot-Brittannië.

Na een jaar als commandant van een gepantserde verkenningseenheid van de Britse landmacht, is de RAF-opleiding de volgende stap in de militaire opleiding van de prins. Als finale stap van zijn militaire opleiding wordt prins William deze zomer geïntroduceerd in de Britse marine, waar hij kennis zal verwerven op oorlogsbodems en onderzeeërs van de zeemacht.

Na deze trainingen krijgt de prins een financiële opleiding in Londen. Deze terugkeer naar een "burgerlijk leven" zou wel eens de juiste omstandigheden kunnen creëren voor een "koninklijk huwelijk" met vriendin Kate Middleton, wordt nu al gespeculeerd.

Door zich aan te sluiten bij de RAF treedt William in de voetsporen van zijn oom, prins Andrew, die in de Falklandoorlog van 1982 helikopterpiloot was. Williams vader, prins Charles, leerde ook vliegen bij de Britse luchtmacht in 1971 en haalde later zijn diploma als helikopterpiloot.