Alerte buurtbewoners betrappen ijzerdieven in Londerzeel en Vilvoorde

Een alerte buurtbewoner heeft donderdag in Londerzeel twee ijzerdieven op heterdaad betrapt. Het duo werd opgepakt en ter beschikking gesteld van het parket van Brussel.

Belga

De buurtbewoner betrapte het duo, een Armeniër en een man met Italiaanse identiteitsdocumenten, op de parking van de firma Haïda Homes in de Neringstraat in Londerzeel. Ze waren zinken H-profielen aan het laden in hun bestelwagen.

Een buurtbewoner vond dit verdacht en verwittigde de bedrijfsleider en de lokale politie. Door zijn wagen op de uitrit van de parking te plaatsen, verhinderde de man dat de dieven zouden wegvluchten voor de komst van de politie. Die kon het tweetal ter plaatse oppakken.

De twee verdachten werden eerder op de dag al gesignaleerd op een bedrijventerrein op de Havendoklaan in Vilvoorde. Daar stalen ze zo'n 100 kilogram oud ijzer. Ook toen noteerde een alerte buurtbewoner hun nummerplaat en verwittigde hij de lokale politie. Na hun verhoor vrijdag werden de twee ijzerdieven ter beschikking gesteld van de Brusselse Procureur des Konings. Die moet nu beslissen of ze verder aangehouden blijven. Een van de twee dieven werd in september 2007 al eens betrapt bij een gelijkaardige diefstal.