Chavez herschikt regering

Amper een maand na zijn zware nederlaag bij een referendum over een socialistische grondwetsherziening herschikt de Venezolaanse president Chavez zijn regering. Dertien ministerposten zullen van bezetting veranderen, zo deelde Chavez donderdagavond mee.

Belga

Onder andere vice-president Jorge Rodriguez zal vervangen worden door de huidige minister van Huisvesting, Ramon Carrizalez. De functie van Carrizalez wordt overgenomen door een militair, Jorge Perez Prado. De baas van nieuwszender Telesur, Andrés Izarra, wordt opnieuw minister van Communicatie, een post die hij in 2005 verlaten had.

De volledige lijst met namen van de nieuwe ministers zal Chavez zondag in zijn tv-uitzending "Alo Presidente" bekendmaken.

De aankondiging van een grote regeringshervorming volgt amper een maand nadat de Venezolaanse president een nederlaag leed in zijn referendum over een socialistische hervorming van de grondwet. Die moest onder andere mogelijk maken dat een president zich onbeperkt opnieuw verkiesbaar kan stellen.

Een reden voor de grondige wijziging van de regeringssamenstelling gaf Chavez niet.