"Sven Nys kan alleen verliezen"

De manager van het Fideateam, Hans Van Kasteren, noemt Sven Nys als de absolute topfavoriet voor de tricolore veldrittrui van komende zondag.

Belga

"Iedereen, hijzelf incluis, zegt toch dat hij de beste is. Wie ben ik om dat tegen te spreken? Sven Nys wint. Leg alle druk maar op zijn schouders. Hij kan alleen maar verliezen. Wij met Fidea kunnen enkel maar winnen, en we zijn strijdvaardig", zegt Hans Van Kasteren. "Bart Wellens is hersteld van zijn ziekte maar mist enkele dagen competitie. Toch zal hij zal zeker een belangrijke rol spelen. Erwin Vervecken noemt zichzelf geen favoriet, maar is geprikkeld door enkele uitlatingen. Hij heeft dit seizoen ook af te rekenen gehad met de goede prestaties van de 'jonge honden'. Hierdoor zakte hij wat terug naar het achterplan maar hij moet toch hopen op een podiumplaats."

"Klaas Vantornout was verkouden en ziek in de aanloop naar het BK. Toch zie ik voor hem geen probleem. Klaas zal er wel staan", gaat Van Kasteren verder. "Kevin Pauwels moet rekenen op een goede dag. De aangekondigde weersomstandigheden, regen en dus een modderig parcours, spelen wat in zijn nadeel. Heeft Pauwels een superdag dan vecht die ook mee voor een knap resultaat. Als je mij vraagt naar het podium, zeg ik dat Nys op één staat. Geflankeerd door Bart Wellens, die zilver pakt, en nog een andere Fidearenner. Wie dat wordt zien we zondag wel", besluit Hans Van Kasteren.