Denver wint topper van San Antonio

In de NBA stonden donderdag met Denver en regerend kampioen San Antonio twee topteams tegenover elkaar. De Nuggets, leider in de Northwest division, haalden het met 80-77 van de Spurs, koploper in de Southwest division.

Belga

Allen Iverson had met 29 punten het grootste aandeel in de zege van de thuisploeg, al deed ook Carmelo Anthony het met 17 punten en 9 rebounds best goed. In het verliezende kamp scoorde Tim Duncan 20 punten, evenveel als Tony Parker. "Ze hebben ons vandaag overtroffen op het fysieke vlak", gaf Duncan na de wedstrijd toe. "Het was bij momenten een erg frustrerende partij."

Nog donderdag won Portland na een erg spannend duel in Chicago. Pas na twee verlengingen stond de 109-115 eindstand op het scorebord. Brandon Roy was met 25 punten en 11 assists de man van de match voor de Trail Blazers, die liefst vijften van hun laatste zestien matchen hebben gewonnen.

In de derde en laatste wedstrijd van de avond hield Phoenix thuis Seattle af met 104-96. Amare Stoudemire scoorde 34 punten en leidde zijn ploeg zo naar een vierde opeenvolgende zege.