Feest voor nieuw bos

Op 16 maart wordt op Puitvoet in Sint-Niklaas een Kom op tegen Kankerbos aangeplant. De actie ‘Koop een kaars voor een boom’ loopt ondertussen als een trein. Vanavond vindt er ook een feest plaats in taverne Brasseurs met de peter van het project, Daniël Ost.

De actie in het kader van Kom op tegen Kanker stevent af op een groot succes. De stad Sint-Niklaas wil zeker 5.000 kaarsen verkopen en stelt daar evenveel bomen tegenover. Met die bomen wordt er in maart een Kom op tegen Kankerbos aangeplant in domein Puitvoet. Momenteel zijn er al meer dan 1.500 kaarsen de deur uit. Heel wat verenigingen en scholen engageren zich om de pakketjes aan de man te brengen. Een boompakketje kost 7 euro. In ruil krijg je een kaars en een labeltje dat garandeert dat jouw boom wordt aangeplant. Zo heeft de actie een dubbel goed doel: de stad krijgt er een bos bij en het geld wordt gebruikt om de Kankerliga te steunen.

Boompakketjes kopen, kan nog tot en met 15 maart. Twee bekende Sint-Niklazenaren steunen de actie. Bloemenkunstenaar Da­niël Ost is peter en actrice Veerle Dobbelaere de meter van het bos.

In taverne Brasseurs op de Grote Markt van Sint-Niklaas staat er vandaag vanaf 22u een feest op het programma. De opbrengst gaat naar de aanplanting van bomen in het Kom op tegen Kankerbos. Daniël Ost is al zeker van de partij.

JoVe

Kaarsen bestellen of op 03-760.92.12 of via bart.roels@sint-niklaas.be

www.sint-niklaas.be.

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER