Super GB weer open

De Super GB op het Hendrik Heymanplein in Sint-Niklaas sloot maandag 31 december de deuren, maar ging donderdag opnieuw open. Enige verschil is dat het nu onder franchise gebeurt en dat er 25 nieuwe personeelsleden aan de slag zijn.

In juni kondigde Carrefour aan dat het zestien GB-supermarkten zou sluiten tegen eind 2007. Die supermarkten zijn vanaf donderdag gewoon opnieuw weer open, zij het met zelfstandige zaakvoerders aan het roer, maar nog steeds onder dezelfde naam. Ook in Sint-Niklaas is dat het geval. Daar heeft Rudy Van Vlierberghe (50) donderdag zijn Super GB geopend. Er is met een volledig nieuwe ploeg gestart. Geen van de veertig werknemers van de vroegere Super GB is er aan de slag.

”Weinig commotie”

De nieuwe zaakvoerder van de Super GB op het Heymanplein is niet aan zijn proefstuk toe. ”Ik baat al twee vestigingen van GB Express uit, in Sint-Niklaas en Temse”, legt Van Vlierberghe uit. ”Deze winkel kwam vrij en omdat ik al in de branche actief was, zag ik dit als een mooie opportuniteit. Ik had ook al een team waarop ik kan bogen. En bovendien zitten die andere twee supermarkten al aan hun plafond. Verder is het Heymanplein natuurlijk ook een interessante locatie.”

Dat de Super GB aan zijn eerste dag toe was, bleek uit de vele lege rekken. ”Dat is normaal. Als eens vestiging sluit, probeert men de stock zoveel mogelijk uit te putten. Door de nieuwjaarsdagen is er ook veel buitengegaan. We zitten nu natuurlijk nog niet op volle sterkte. Over twee weken zal ik ook pas mijn volledig team hebben samengesteld. Ik wil hier een buurtwinkel van maken, maar dan in een grotere vorm.”

Vanuit het stadsbestuur kwam er vorige week kritiek. ”Ik was ontzet toen ik vernam dat personeelsleden van de vroegere GB geen kans maakten om in de nieuwe GB te werken”, stelt CD&V-gemeenteraadslid en voormalig ACV-vakbondsman Patric Gorrebeeck. ”Het was voor hen verloren tijd om zich bij een interimkantoor aan te melden voor die jobs. Dit is pure discriminatie en moet onderzocht worden.”

Volgens franchisenemer Rudy Van Vlierberghe is er niets aan de hand. ”Ik heb gewoon mijn team samengesteld. Van de vroegere personeelsleden hebben de meesten een gouden handdruk gekregen. Er is bij hen weinig commotie geweest, dus ik neem aan dat iedereen tevreden is.”

Joris VERGAUWEN

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio