Kleutertjes blijven binnenkort droog

De speelplaats van de gemeentelijke Jan Frans Willemsschool wordt volgend jaar volledig heraangelegd. De gemeente zal ook de gebreken aan het dak van de kleuterschool herstellen.

Voor de herinrichting van de speelplaats is een bedrag van 375.000 euro opzijgezet, waarvan een groot deel bestemd is voor de rioleringswerken. Bedoeling is dat de nieuwe speelplaats vlotjes past in een hernieuwd Jef van Hoofplein. De gemeente wil dit plein herschikken.

Het gemeentebestuur wil zo snel mogelijk een einde maken aan de problemen waarmee de kleuterschool, die grotendeels in houtwerk is opgetrokken, al jaren te kampen heeft. Herstellingswerken aan het dak moeten definitief voorkomen dat het in de school nog langer binnenregent. De gemeente zal de kosten van de dringende herstellingen voor eigen rekening nemen, in afwachting van een juridische uitspraak over wie verantwoordelijk is voor de fouten bij het bouwen van de school. “We hopen de kosten te recupereren van diegenen die door de rechtbank aansprakelijk worden gesteld voor de fouten,” aldus burgemeester Koen T’Sijen.

De kosten voor de herstellingswerkzaamheden aan de kleuterschool worden op 35.000 euro geraamd. Er wordt ook nog 5.000 euro voorzien voor de aankoop van nieuw schoolmeubilair en 6.500 euro voor een uitbreiding van de computerklas.

LVG