Oppositie vindt dat beleidsnota te vaag is

De gemeenteraad heeft de beleidsnota van het bestuur gekregen. Aartselaar moet financieel gezond, veilig en milieubewust worden. De oppositie vindt dat allemaal veel te oppervlakkig . De nota werd volgens hen ook veel te laat voorgesteld.

De beleidsnota is een document waarin het bestuur zegt wat het wil realiseren. In Aartselaar is dat om te beginnen ’een financieel en fiscaal gezond beleid’. Het document bevat verder krijtlijnen over een leefbare, veilige, sociale en milieubewuste gemeente met aandacht voor patrimonium en vrije tijd.

De oppositie noemt het werkstuk veel te summier en het komt veel te laat. “We zijn al een jaar bezig”, merkte Rina Van de Weyer (CD&V) op. “In andere gemeenten is het een werkstuk van honderd pagina’s, bijna tot in detail uitgewerkt. Dit document is oppervlakkig en bevat niks concreets.”

René Lauwers van Groen! ging nog een stuk verder. “Dit is beschamend en Aartselaar onwaardig.” Kartelgenoot Willy Hameau (sp.a) hoopte sociale woningbouw in de tekst te kunnen laten plaatsen, maar hij ving bot. Hetzelfde lot was Liliane Mariën (Vlaams Belang) beschoren, die meer veiligheid in de tekst wilde. Sofie De Wit (N-VA) had de nota graag getoetst aan verkiezingsbeloftes. Gemeenteraadsvoorzitter Kris Wils (NAP) zei niet verwonderd te zijn van de reactie. “Dit is een document met richtlijnen waaraan wij ons willen houden. Het is niet aan jullie om ons te zeggen hoe wij dit precies moeten doen.”

JW

MEER OVER

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio