Verdachte ontkent diefstal dossiers bij advocate Verjauw

Bij een inbraak in het kantoor van strafpleitster Liliane Verjauw verdwenen vorig jaar haar auto en enkele dossiers. Karim E.A. (36) geeft toe dat hij de auto van zijn advocate stal, maar ontkent dat hij de dossiers heeftontvreemd. Hij riskeert dertig maanden cel.

Advocate Liliane Verjauw verbleef in juni 2007 met haar dochter bij een 88-jarige tante. Daar belde op 6 juni Karim E.A. aan. Toen hij hoorde dat zijn advocate op reis was naar Marokko, vroeg hij aan de dochter of hij naar het toilet mocht gaan. Zij kende de cliënt van haar moeder als ’Jacky’ en had geen argwaan, maar Karim E.A. graaide wel de sleutels van de VW Touareg mee. Hij reed met de auto van zijn advocate naar haar kantoor aan de Frankrijklei. Volgens de procureur ging Karim – die niet was teruggekeerd uit penitentiair verlof – er op zoek naar drugs. Hij zou hebben vernomen dat er cocaïne verstopt zat achter een gaskachel.

Maar er gebeurde meer dan het verschuiven van de kachel. Dossiers werden op de grond gegooid of meegenomen en er verdwenen ook agenda’s, juwelen en een laptop. “Er zijn andere manieren om problemen met uw advocaat op te lossen”, pleitte meester Jan de Man. Hij vraagt samen met twee confraters zo’n 10.500 euro schadevergoeding voor Liliane Verjauw. De procureur verdenkt Karim E.A. ook nog van een inbraak bij café Alma en een diefstal bij een kennis. Zij vordert dertig maanden cel. Vonnis op 10 januari.

SdK

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio