Blondine zorgt voor afleidingsmanoeuvre

Vier gewapende en gemaskerde mannen zijn donderdagochtend met de hulp van een blonde vrouw het AXA-bankkantoor op de Kapelsesteenweg in Ekeren-Donk binnengeraakt. Ze bedreigden er de drie aanwezige personeelsleden en roofden de kluis leeg. De gangsters worden opgespoord.

Volgens de woordvoerster van AXA belde de blonde vrouw omstreeks 9.25u bij het kantoor aan. De filiaalhouder opende de deur, maar werd onmiddellijk opzijgeduwd door de vier gangsters.

“Ze hadden elk een handvuurwapen vast en schreeuwden dat ze het geld uit de lades wilden”, vertelt Elly Bens van AXA. “Maar door het vroege uur waren die nog leeg. Ze dwongen de kantooreigenaar de kluis te openen. Intussen werd een salesverantwoordelijke, een jonge veertiger, geschopt en geslagen. Hij was nadien erg onder de indruk en krijgt momenteel psychologische begeleiding. De filiaalhouder en zijn vrouwelijke bankbediende werden ongemoeid gelaten.” Het parket noch AXA wil kwijt wat er werd buitgemaakt. De politie zette in de omgeving een speractie op poten, maar die bleef zonder resultaat. “Vermoedelijk vluchtten ze weg met een wagen, bestuurd door de blonde vrouw”, besluit Bens. Het kantoor bleef donderdag de hele dag dicht, maar gaat vandaag weer open. Begin november werden in dezelfde omgeving in amper een halfuur tijd drie overvallen gepleegd op twee Aldi-warenhuizen in Ekeren en Brasschaat en op een ING-bankkantoor in Mariaburg.

Saskia CASTELYNS

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio