Hemiksem werkt aan comfort in straten

Hemiksem trekt in 2008 heel wat geld uit voor werkzaamheden. Minstens zes straten mogen zich aan een nieuwe asfaltlaag verwachten en in een tiental straten legt de eigen wegendienst het trottoir weer ordentelijk.

Voor de asfalteringswerkzaamheden heeft het gemeentebestuur 170.000 euro veil. In het programma zijn de Bosstraat, Nieuwstraat, Schuttershofstraat, Heiligstraat, Kerkstraat en de Sterrelaan ingeschreven. De trottoirs zitten in het gewone werkingsbudget. Het gaat over de Acacialaan/Kastanjelaan, de wijk van de Berkenlaan, Essenlaan, Lijsterlaan, Merellaan en Zinkvallaan, de Groenenhoekweg, Koekoekweg en de servitudeweg op het Rode Kruisplein.

Voorts staan nog het vervangen van aanplantingen en het aanplanten van de toegang tot de Creadolaan op het programma.

Eveneens 170.000 euro wordt gereserveerd voor de herprofilering van een deeltje van de Heiligstraat. Het gaat om het stuk tussen de Tuitboslei en de Gemeenteplaats om de permanente zone 30 aan de vrije basisschool in te richten. Er komt ook een Kiss & Ride-zone. De werkzaamheden gaan van start als de afbraak van de drie woningen op de hoek met de Gemeenteplaats achter de rug is. Meer verlichting en armaturen die boven de bomen uitkomen, moeten de verlichting in de Tulpenlaan verbeteren. Tegelijk wordt gekozen voor meer energievriendelijke lampen. Die

investering bedraagt 23.000 euro.

BaR

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio