'Schitterend Geslepen' komt op kruissnelheid

Het Nijlense erfgoedproject Schitterend Geslepen komt onder stoom. Uit het voorbereidende onderzoek blijkt dat de interesse erg groot is.

BR> Met Schitterend Geslepen wil Nijlen het diamantverleden van de Kempen in kaart brengen en ontsluiten voor een breed

publiek. Het haalbaarheidsonderzoek is ondertussen afgerond. ”We hebben heel veel reacties gekregen”, zegt coördinator Jeroen Janssens. ”De vaststelling dat zoveel mensen en verenigingen uit de regio aan het project willen meewerken, is bijzonder bemoedigend. Het bewijst ook dat het erfgoedproject haalbaar is. De Vlaamse overheid zette onlangs nog het sein op groen voor fase twee."

Dit jaar zal Jeroen Janssens samen met vrijwilligers door de regio trekken om de diamantverhalen van mensen op te tekenen. Op die manier wil het project het streekgeheugen over de Kempense diamantnijverheid en -handel bewaren voor het nageslacht. Deze maand krijgen de vrijwilligers een opleiding hiervoor in

samenwerking met het Vlaams Centrum voor Volkscultuur.

Mensen die willen helpen bij de registratie en verwerking van de interviews, mogen contact opnemen met Jeroen Janssens. Ook streekgenoten met een goed verhaal mogen een seintje geven.

BePr

Jeroen Janssens: 03-410.02.09MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio