Negentienjarige gaat jaar cel in voor overval op bejaarde

De rechter heeft Mohamed A. (19) uit Mechelen veroordeeld tot 1 jaar effectieve gevangenisstraf voor een overval op een bejaarde vrouw in haar woning in de Meidoornstraat. De openbare aanklager had vier jaar cel geëist voor in totaal drie feiten, maar achtte maar een feit bewezen.

Mohammed A. werd ervan verdacht vorige zomer twee vrouwen van 79 en 91 jaar in de Meidoornstraat in Mechelen te hebben overvallen. De dader sloeg drie dagen op rij toe. Telkens bedreigde hij de slachtoffers met een mes. “De feiten zijn weerzinwekkend, vooral omdat de slachtoffers weerloze bejaarden zijn”, zei de openbaar aanklager.

De dader drong half augustus via een raam binnen in een flat. Omdat hij niet onmiddellijk iets waardevols vond, nam hij een keukenhanddoek en hield die voor zijn gezicht. De man stapte de slaapkamer binnen en bedreigde de bewoonster met een mes. Hij kon het geld en de juwelen van de vrouw stelen. Nauwelijks een dag later sloeg hij opnieuw toe. Ook deze keer gebeurde dat tussen zeven en acht uur ’s morgens en volgens hetzelfde scenario. Hij belde aan bij het slachtoffer en sloot haar op in de badkamer. Ook hier stal de overvaller geld en juwelen. De vrouw kon door luid te roepen de aandacht van de buren wekken. Bij een derde overval moest de dader gaan lopen.

De tweede overval achtte de rechter bewezen, omdat de speurders in de flat een aantal zaken in beslag namen waarop het DNA van de beklaagde terug te vinden was. Bovendien stopte de reeks diefstallen in de Meidoornstraat met de aanhouding van A. De advocate van de betichte pleitte de vrijspraak, omdat er geen enkel concreet bewijs was tegen A.

De rechter vond slechts een overval bewezen. Voor de andere feiten werd hij vrijgesproken.

LDN

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio