Lierse politie richt motorbrigade op

De aankoop van twee motorfietsen en motorkledij voor drie inspecteurs is een van de belangrijkste investeringen die de lokale politie Lier dit jaar plant. Dat blijkt uit de politiebegroting die de gemeenteraad heeft goedgekeurd.

Op de gewone dienst bedragen de uitgaven van de politie voor dit jaar 7,8 miljoen euro. Daarvan gaat bijna 84 procent naar personeelskosten. Die stijgen met 159.434 euro ten opzichte van de begroting 2007. Dat komt onder meer door de geplande aanwerving van twee personeelsleden. De gemeentelijke dotatie bedraagt bijna 5,5 miljoen euro.

De Lierse politie wenst dit jaar voor 294.000 euro te investeren. Daarin zit onder meer 33.000 euro voor de aankoop van twee motorfietsen en 12.500 euro voor de aankoop van motorkledij. “Deze motorbrigade wordt opgericht binnen de dienst Verkeer in het kader van haar verkeersopdrachten”, zegt korpschef Werner Cazaerck.

Voorts gaat er heel wat geld naar aankoop van informatica en de vervanging van politievoertuigen, dienstfietsen en bromfietsen. Alhoewel het nieuwe politiecentrum nog niet zo lang in gebruik is, dringt een herinrichting van de inkomhal zich al op. Daarvoor staat in de begroting liefst 15.000 euro ingeschreven.

CVRMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio