Uitbreiding gerechtshof nadert

Anderhalf jaar na het akkoord tussen het Mechelse OCMW en de Regie der Gebouwen, is de verkoop van de oude vleugel van het voormalige Onze-Lieve-Vrouwe-ziekenhuis in de Keizerstraat eindelijk rond. De Regie hoopt in 2009 te kunnen starten met de uitbreiding van het Mechelse gerechtshof in die pas verworven eigendom.

De Regie der Gebouwen had zijn zinnen jaren geleden al gezet op de oude vleugel van het Onze-Lieve-Vrouweziekenhuis om er het Mechelse gerechtshof extra ruimte aan te bieden. “Daar snakt het gerechtshof al jaren naar”, klinkt het op het secretariaat. “De jongste jaren is het takenpakket van het Mechelse parket, de rechtbank van eerste aanleg en de andere rechtbanken almaar uitgebreid. Daardoor kwam er steeds personeel bij, terwijl de ruimte al te krap was. Afgelopen zomer moest zelfs een deel van de zolderverdieping worden ingericht om alle magistraten een plaats te geven.”

Toen toenmalig minister van Overheidsgebouwen Didier Reynders (MR) in september 2006 het aankoopdossier van het voormalige Mechelse ziekenhuis ondertekende, leek het erop dat het Mechelse gerechtshof zijn behoefte aan extra ruimte zag beantwoord. Maar een bodemattest van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (Ovam) liet erg lang op zich wachten, waardoor een jaar later de verkoopsakte nog altijd niet was verleden.

”De aankoop heeft inderdaad wat aangesleept”, stellen Johan Bekx van de Regie der Gebouwen Antwerpen en zijn Mechelse collega Gilbert Geens. ”Maar enkele weken geleden is ze dan toch rond geraakt. Intussen zijn onze diensten wel blijven voortwerken aan onze plannen met het gebouw. We werken er trouwens allang naar en zijn verheugd dat we er eindelijk mee kunnen voortgaan. Momenteel loopt, in nauw overleg met het Mechelse gerechtshof, een studie naar de toekomstige invulling van het vroegere ziekenhuis. Dit jaar willen we het ontwerp klaar hebben en moet ook de aanbesteding gebeuren, zodat in 2009 de effectieve werkzaamheden kunnen beginnen.”

Jan VAN DE POEL

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio